Är du också korkad ibland?

Dum

Är du också korkad ibland?

Tänk om jag fick leva om mitt liv, vad mycket smartare jag hade varit då… 😊

Ett exempel, jag hade förmånen att spela basket professionellt med ett flertal fantastiska medspelare, där två av dem spelat i NBA (högsta ligan i USA). De var äldre än jag, bättre än jag och mer erfarna än jag.

Om jag bara jobbar mer…

Jag tänkte att om jag bara tränar hårdare, så kommer jag bli bättre än dem. Vi tränade redan två pass om dagen, så jag gick upp till tre pass om dagen. Vad blev resultatet? Jo jag blev skadad… hur korkat var inte det?

Eller tänker nyfiket lärande..?

Tänk om jag hade tänkt annorlunda. Tänk om jag istället för att tänka konkurrens hade tänkt nyfiket lärande. Tänk om jag frågat; du som gjort allt det jag önskar idrottsmässigt, lär mig hur jag ska tänka, lär mig hur jag ska träna, lär mig skillnaden som gör skillnad.

Jag vet inte, men jag tror med övertygelse att det hade hjälpt mig. Tänk att det finns en massa framgångsrecept där ute. Tänk om jag, du och vi hade varit bättre på att se och be om hjälp. Jag tror nämligen att det finns många som vill dela med sig. Varför, jo det är kul att hjälpa nyfikna, ödmjuka och drivna personer som vill göra skillnad!!

Är jag på något här?

// Mikael Nylund

Scroll to Top