Ebba Laurin

SAMSKAPANDE

Ebba Laurin är Ekonomie Doktor från Handelshögskolan och arbetar som lärare, föreläsare och konsult. Hon har varit chef och ledare i operativa och strategiska roller i både näringsliv och organisationer under 20 år, bl.a. som globalt ansvarig för kundrelationsutveckling på Ericsson inom affärsområdet multimedia.

Många talar idag om att vi ska ha ett partnerskap med våra kunder. I föreläsningen SAMSKAPANDE utvecklar Ebba den stora potentialen som finns i att gå från att samarbete och samverka med kunderna till att börja samskapa. Att samskapa är en högre nivå av partnerskap jämfört med det mer traditionella samarbetet.

Ebba utgår från businesscaset Rolls-Royce flygmotorers affärsmodell Power by the hour, som var först med samskapande i en mycket traditionell bransch och som vände upp och ned på både den egna och många andra branscher.

Samskapande kan förstås lika väl ske med en leverantörer som med en kund. Samskapande innovation kan handla om att ta ett strategiskt utvecklingssteg eller om ren överlevnad. Det är inte alltid nyckelkunderna som ger förutsättningar för samskapande. Lika viktigt som det är att hitta en kund som är beredd att ta risker, kan klara av störningar, vill vara transparent och kan arbeta i ovisshet är det att man trivs ihop. Ovisshet är plågsamt. Att agera utanför boxen över tid kostar på och skapar inte direkt någon spa-känsla. Allt blir dock mindre plågsamt när man gör det tillsammans och bryter ny mark där respektive part ansvarar för sin strategiska riktning. Förvisso är samskapande utmanande, men vinsterna är ofta avsevärt större, för båda parter, än i traditionellt samarbete.

Fler föreläsningar om AFFÄRSMANNASKAP

TILLBAKA

Så här fungerar det.

Appen INSIKT laddas ned gratis på App Store och Google Play. Där har du tillgång till samtliga föreläsningar i korta versioner om 2 – 5 minuter. Vill du ge dig själv och ditt team tillgång till föreläsningarna i full längd versioner som är 30 till 50 minuter? Kontakta oss för offert här.

Så här fungerar det

1. Ni får en offert baserad på antal användare.

2. Vid beställning får ni ett lösenord för access.

3. Samtliga laddar ned appen gratis och loggar in.

4. Alla har nu access till samtliga befintliga och nya

föreläsningar.

5. Tillgång till uppföljningsmaterial (se pdf till vänster)

6. Omedelbaruppsägning

Läs vad andra kunder tycker

”Unionen Chef tillför chefsmedlemmarna högkvalitativa föreläsningar när och var de än befinner sig genom att vi i samarbete med Mindit ständigt tillför nya poddar på vår chefsblogg. Med ledarskapspoddar tillför vi en ny del i medlemsförmånerna för chefer och ökar intresset för att besöka vår blogg och göra den till en arena för kunskapshöjning.” Vi är mycket nöjda! Robert Boronkay, Unionen Chef

”För att skapa verklig förändring krävs kontinuitet. Konceptet och metodiken med regelbundna digitala föreläsningar som Mindit erbjuder svarar mot det behovet. Teamet utvecklas i takt med de nya perspektiven och verktygen i föreläsningarna.” Henrik Holmgren, Marknadsdirektör Strålfors Identification Solutions

Få tips på uppföljning och ladda ned pdf med coachande frågor

Tips på hur du följer upp för bästa resultat

Ladda ner PDF

Tips på coachande frågor

Ladda ner PDF

Provlyssna

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.